Wykonanie
26 listopada 2014
Dzięki uprzejmości firmy Diamant miałam okazję spróbować ich nowy produkt –
Syrop Trzcinowy Złocisty. W tym
poście znajdziecie moją opinię na jego temat.Co
mogę o nim powiedzieć? Smakuje trochę jak
cukier muscovado w płynie :D A jeśli
śledzicie Sweet World of S już jakiś czas, to wiecie, że
cukier muscovado to mój ulubiony słodki produkt do pieczenia (do tego stopnia, że mogliście go znaleźć w zeszłorocznych „Ulubieńcach roku” -> KLIK).
Syrop trzcinowy, wg informacji na opakowaniu, możecie dodać tak naprawdę do wszystkiego – od naleśników po
napoje %. Ma dość intensywny smak, także nie wiem, czy
będę polewać nim placki (B z kolei jest przekonany, że tak
zrobi ;) ), natomiast na pewno wykorzystam go w wypiekach. Cieszę się, że w Polsce zaczęły się wreszcie pojawiać słodkie produkty inne niż
cukier kryształ i puder. Oby tak dalej! Teraz czekam na jasny
cukier muscovado ;)
You Might Also Like
Szwedzkie rozdanie24 września 2014
Świąteczne inspiracje – Christmas stocking 201415 grudnia 2014
Ekspresowy deser #1 / Express dessert #119 marca 2014Previous Post
Malinowe bezyNext Post Świąteczne inspiracje
Most interesting Advent Calendars 2014