Wykonanie
Składniki:1dl
cukrusok z 0,5
cytrynycukier umieść w rondelku z taką ilością soku z
pomarańczy, żeby miał szansę się rozpuścićpostaw na małym ogniu i cały czas mieszaj, aż znikną wszystkie kryształkiwlej mieszaninę do pozostałego soku, dodaj
sok z cytrynywstaw miksturę na kilka minut do zamrażarki, następnie wlej do maszynki do
lodów i kręć przez ok 15-20 minut*Smacznego! :)*możesz też przelać ją do metalowego naczynia, wstawić do zamrażarki i co jakiś czas mieszać, aż zamarźnie (potrzeba duuuużo cierpliwości przy tej metodzie ;)…Ingredients:450ml of blood orange juice (freshly squeezed!)1dl sugarjuice from 0 , 5 lemonput sugar in a small pot with enough orange juice, to desolve itput on a small heat and stir constantly, until all of the crystals are gone
pour it to the rest of the orange juice, add lemon juicefreeze the mixture for a few minutes,
than pour into icecream mashine and stir for aout 15-20 minutes*Bon appetit! :)*you can also
pour it into a bowl, put into the freezer and stir in every 30 minutes, until frozen (it takes lots of patience ;)