Wykonanie
Przepis wielofunkcyjny – najprostsze
lody z
malinami, pyszny krem do
tortu, dodatek do gofrów, naleśników itd itp.. ;)Składniki:250ml
śmietany do ubicia*ok 2 łyżek
cukru1 łyżeczka ekstraktu
waniliowegomalinyubij
śmietanę z
cukrem – najpierw dodaj ok 2 łyżek, w trakcie ubijania spróbuj, czy nie jest za mało słodka, jeśli jest – dodaj więcej
cukrudodaj łyżeczkę ekstraktu
waniliowego, dokładnie wymieszajdo ubitej
śmietany wrzuć
maliny (kilka garści), wymieszaj zgniatając lekko
owoce – krem jest gotowy :)jeśli chcesz zmienić go w
lody, wstaw do zamrażarki i mieszaj co ok 30 minut, aż zamieni się w…
lody ;)Smacznego! :)*użyłam Vaniljvisp firmy
Milda – jest to
śmietanka waniliowa, w której tłuszcz pochodzący z
mleka zastąpiono
tłuszczem roślinnym. Kiedyś można ją było kupić w IKEA, ale od dłuższego czasu niestety jest niedostępna :/ A szkoda, bo ją uwielbiam ♥