Wykonanie
Jedno z moich ulubionych śniadań u Babci :)One of my favourite breakfasts at my Granny’s :)Składniki (na 1 osobę):1dl
płatków owsianych2,5dl
wodydżemmlekogotuj
płatki z
wodą na średnim ogniu (cały czas mieszając), aż powstanie gęsta masa – na początku może wydawać Ci się, że płynu jest za dużo, ale nie jest ;)przełóż gotową masę owsianą na głęboki talerz, na wierzch nałóż łyżkę
dżemu, a dookoła wlej
mleko*Smacznego! :)*do przygotowania porcji widocznej na zdjęciu zamiast
wody i
mleka użyłam
mleka z
orzechów laskowych**ilość
dżemu i
mleka zależna od Twoich upodobań :) zwykle u Babci zastępuję
mleko waniliową śmietanką – pyyyyyycha!…Ingredients (for 1 person):1dl oatmeal2,5dl waterjammilkcook oatmeal with water until thick (stir constantly) – first, you might think there’s too much water – there isn’t ;)transfer oatmeal to a
plate, add jam and milk as on the pictureBon appetit! :)*for the gröt on the picture I’ve used hazelnut milk instead of water and milk**use as much jam and milk as you want ;) usually, when I’m at my Granny’s, I use vanilla cream – deeeeelicious!