ßßß
 
            
         Składniki :460 g matiasów w oleju400 g cebuli2 duże, czubate łyżki masła klarowanego40 g rodzynek4 łyżeczki koncentratu pomidorowego1-2 łyżeczki czerwonej pasty curry*Cebulę pokrój w grubą kostkę i duś do miękkości na maśle (w rondelku).Rodzynki przepłucz wrzątkiem na sitku.Kiedy cebula będzie już miękka, dodaj rodzynki, podlej odrobiną wody (tyle, aby powstał sos) i rozprowadź koncentrat pomidorowy oraz pastę curry (radzę próbować, czy nie za ostre, bo pasta paście nierówna).Odstaw do ostygnięcia.Matiasy pokrój na półtoracentymetrowe paski i dodaj do przestygniętej cebulki.Wymieszaj dokładnie i odstaw do lodówki, aby potrawa się przegryzła.
Składniki :460 g matiasów w oleju400 g cebuli2 duże, czubate łyżki masła klarowanego40 g rodzynek4 łyżeczki koncentratu pomidorowego1-2 łyżeczki czerwonej pasty curry*Cebulę pokrój w grubą kostkę i duś do miękkości na maśle (w rondelku).Rodzynki przepłucz wrzątkiem na sitku.Kiedy cebula będzie już miękka, dodaj rodzynki, podlej odrobiną wody (tyle, aby powstał sos) i rozprowadź koncentrat pomidorowy oraz pastę curry (radzę próbować, czy nie za ostre, bo pasta paście nierówna).Odstaw do ostygnięcia.Matiasy pokrój na półtoracentymetrowe paski i dodaj do przestygniętej cebulki.Wymieszaj dokładnie i odstaw do lodówki, aby potrawa się przegryzła. Related PostsZupa z czerwonej soczewicy z tajską pastą curryŚledzie po kaszubsku (i prawo zachowania energii)Zupa pomidorowa z pietruszkowymi kluskami lanymiŚledzie z suszonymi śliwkami i winemPapryka faszerowana kuskusem
Related PostsZupa z czerwonej soczewicy z tajską pastą curryŚledzie po kaszubsku (i prawo zachowania energii)Zupa pomidorowa z pietruszkowymi kluskami lanymiŚledzie z suszonymi śliwkami i winemPapryka faszerowana kuskusem