Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeSAŁATKI / SURÓWKI
marchew w glazurze z
mioduPolecam przepis na
marchew w glazurze .stosowana jako dodatek do
mięs ..Składniki:12-16 średniej wielkości obranych
marcheweksól morska,
pieprz czarny50 g
masła2 łyżki płynnego
mioduopcjonalnie: niepełna łyżka
białego octu winnegoWykonanie :Gotujemy
marchewkę we wrzącej, osolonej wodzie przez 7-9 min, aż będzie miękka.Odcedzamy i przepłukujemy zimną
wodą o dokładnie osączamy/Rozgrzewamy
masło na dużej patelni i władamy
marchewki.Doprawiamy
solą i
pieprzem, polewamy
miodem, wymieszamy, by
marchewki się nim pokryły ( w tym momencie dodaję trochę
białego octu winnego, dodaje on trochę kwaskowatości do ogólnej
słodyczy dania).Smażymy
marchewki do momentu zeszklenia. Czekam aż glazura troszkę zbrązowieje ( takie smakują mi najbardziej:)).Podawaj zaraz po przygotowaniu.Powiązany przepis:surówka z
kapusty włoskiej i
poraStrogonowWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemKategorieAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej