Wykonanie
Składniki :200 g marcepanu1
jajko75 g
cukru pudru150 g uprażonych
migdałów3 łyżeczki
mąki kukurydzianej1 łyżeczka
aromatu cytrynowegocukier puder i
płatki migdałów do posypania
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 C. Wszystkie składniki, łącznie z pokruszonym marcepanem i posiekanymi
płatkami migdałów wkładamy do miski. Całość miksujemy stopniowo zwiększając obroty miksera. Przygotowaną masę wykładamy na posypany wcześniej
mąką blat. Formujemy wałki o średnicy około 3 cm zawijając ich końce, tak aby powstało półkole.Ukształtowane
rogale wykładamy na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej
masłem, w niedużych odstępach. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 12-15 minut. Po wyjęciu, jeszcze gorące posyp
cukrem pudrem i
płatkami migdałów.