Wykonanie
Kto z nas nie lubi pralinek Rafaello?!Chyba nie znajdę takiej osoby.Dzisiejsza propozycja to domowe Rafaello bez użycia miksera – wystarczy mały garnek i łyżka.
Migdał obtoczony w delikatnej, rozpływającej się w ustach
masie z
białej czekolady i
kokosu. Po prostu poezja!!Spróbujcie sami a zakochacie się w nich od pierwszego kęsu!

200 g
białej czekolady150 ml
śmietany kremówki100g
wiórków kokosowych100g
masła1 płat
wafla suchego25 sztuk
migdałów obranych ze skórki
wiórki kokosowe do obtoczenia pralinek
Śmietankę razem z wiórkami zagotować, zdjąć z ognia.Do
śmietanki dodać połamaną na małe kawałki
czekoladę,
masło i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się składników.Odstawić do lekkiego przestudzenia.Do masy dodać pokruszonego
wafla, wymieszać i odstawić do lodówki na około 2 godziny.Zimną masę wyjąć z lodówki i formować z niej kulki ( ręce moczyć w wodzie ułatwiając sobie formowanie kulek) wkładając do środka
migdała.Pralinki obtaczać w wiórkach
kokosowych.Smacznego!!

