ßßß
Biszkopt5 jaj7 łyżek cukru3 łyżki mąki2 łyżki kakao3 łyżki wody1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa malinowa30 dkg. malin500ml. śmietany 30%25 dkg. serka mascarpone4 łyżeczki żelatynyc. waniliowy7 łyżek cukruMasa z advocatem1/2 l śmietany 30%1/2 szkl. advocata5 łyżek cukru pudru4 łyżeczki żelatynySposób przygotowaniaZ białek ubić pianę ubijając dodać cukier i wodę , dokładnie ubić , dodać żółtka , chwile ubijać . Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao , delikatnie połączyć z masą jajeczną . Wylać do formy piec około 30 minut w temp. 175 *CMasa malinowa : Maliny zmiksować przetrzeć przez sitko w celu usunięcia pestek, zagotować z cukrami , żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody dodać do gorących malin , wystudzić do zimnych malin porcjami dodawać serek mascarpone dokładnie zmiksować , dodać ubitą śmietanę , delikatnie wymieszaćMasa z adwocate : Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody , przestudzić . Śmietanę ubić z cukrem pudrem , miksując wlać żelatynę , dodać advocat , wymieszaćNa wystudzony biszkopt wyłożyć masę malinową na masę malinową równo rozsmarować masę z advocatem , udekorować tartą czekoladą , schłodzić .


