HomeNa SłodkoCiasta20kwiBabka z ajerkoniakiemLoading...60min.Łatwe0 KomentarzySuper szybka w wykonaniu, puszysta babka z ajerkoniakiemSkładniki4 jajka25 dkg. cukru pudru25 dkg. mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 szkl. oleju1/4 szkl. ajerkoniakuSposób przygotowaniaJajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać mąkę ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać powoli dolewać olej (ciągle mieszając) i ajerkoniak. Wylać do formy na babkę albo do formy na keks. Piec około 30 -35 minut w temp. 175 *CWszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab