Wykonanie
Składniki0,5 kg.
mąki25 dkg.
margaryny15 dkg.
cukru pudru3
żółtka2 łyżeczki
proszku do pieczeniaKrem3
jajka3 łyżki
cukru1szkl. gorącego
mleka10 dkg.
białej czekolady3 łyżeczki
żelatyny0,5 szklanki wrzącej
wody0,5 szklanki
śmietany 30%3 łyżeczki
cukru pudruSposób przygotowaniaWszystkie składniki ciasta posiekać nożem i zarobić gładkie ciasto. Ciasto cienko wałkować, wycinać krążki wielkości foremek,
ciastem wylepiać foremki, piec w temp. 175 *C na złoty kolor.KREM:
jajka + 3 łyżki
cukru ubić na parze, szklankę
mleka zagotować, gorące wlać do masy jajecznej do tego dodać połamaną
czekoladę.
Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki wrzątku i dodać do ciepłej masy, przestudzić (uważać żeby nie stężała)
śmietanę 30% ubić dodając 3 łyżeczki
cukru pudru, porcjami dodać do masy. Upieczone babeczki wyjąć z foremek, napełnić kremem, udekorować
owocami, (
owoce mogą być z puszki)