Wykonanie
Uwielbiam szaszłyki, najbardziej za to, że można je nadziać czym tylko chcemy, lub tym co aktualnie posiadamy pod rękąLubię kolorowe, warzywne szaszłyki z grilla, lubię również te z
kurczakiem i
ananasem, ale kiedy nie mam czasu, lub ochoty na eksperymenty ze składnikami, nabijam patyczki po prostu
kiełbasą,
cebulą i
pieczarkami – klasyka.Ta klasyka sprawdziła się u mnie na niejednej kolacji i to nie z grilla, a z patelni.Z ulubionymi dodatkami, surówkami i grzankami – uczta była że ho ho 😉Wiele osób może sobie w tym momencie pomyśleć ” ale.. zwykła
kiełbasa z grilla, tyle, że pokrojona w plastry ”Też tak kiedyś myślałam, ale nic bardziej mylnego – smakują fantastycznie!Na prawdę gorąco Wam polecam, takie kiełbasiane szaszłyki nie tylko na grilla, bo kiedy pogoda nie dopisuje, możemy przygotować sobie takie cuda z patelni, lub piekarnika 😉Składniki:dowolna, ulubiona
kiełbasa na grilla
pieczarkicebulazioła prowansalskiePrzygotowanie:Kiełbachę kroimy w grubsze plastry,
pieczarki na połówki, a
cebulę w dowolne kształty, które będzie można nabić na patyk.Nabijamy naprzemiennie
kiełbasę,
pieczarki,
cebulę itd. aż do wyczerpania miejsca na patyczku.Obsypujemy całe
ziółkami prowansalskimi.Szaszłyki smażymy na grillu, na patelni, lub w piekarniku.Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom