Wykonanie
Zawsze kiedy sezon na
owoce w pełni, staram się zamrozić ich jak najwięcej, by później w zimie móc cieszyć się ” letnimi ” ciastami, koktajlami, czy deserami.
Truskawki zamrożone w całości i zmiksowane,
jagody,
borówki,
maliny… wszystko to co najlepsze, zamknięte każde w swoim osobnym pojemniczkuNie ma chyba nic piękniejszego, od zapachu unoszącego się ciasta
truskawkowego z piekarnika, w środku zimy 😉Część
owoców na bieżąco zamrażam również w formie mieszanki, czyli mieszam ze sobą różne
owoce, plus plastry
cytryny,
limonki i świeże listki
mięty, a później właśnie taką
owocową mieszanką schładzam
napoje w upalne dniZamrożone
owoce chłodzą
napoje dokładnie tak samo jak tradycyjne kostki
lodu, ale nie rozwadniają go, jak to bywa czasami w przypadku zmrożonej
wody.
Owoce wręcz przeciwnie, jeszcze wzbogacają smak i wyglądJeżeli nigdy nie próbowaliście tej metody orzeźwienia, na prawdę bardzo zachęcam do zamienienia
lodu w napojach, na
owoceEfekt smakowy i wizualny – nieporównywalnie lepszy !
Owoce mrożę każde osobno ( tj.
truskawki osobno,
cytryny osobno,
jagody osobno,
borówki,
czereśnie itp. ) a kiedy są już zmrożone, wtedy łączę je ze sobą w jednym pojemniku, tworząc
owocową mieszankęCiekawa jestem jakie Wy
owoce najczęściej mrozicie i do czego później ich używacie ?U mnie chyba najwięcej co roku
truskawek 😉Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom