Znacie ten makaron z sepią? Ja już Wam przedstawiałam przepis na niego z łososiem, a ten dzisiejszy hmmm gdyby nie boczek byłby wegetariański ;-) ale ja jestem bardzo mięsożerna więc nie może taki być. Oryginalnie były tylko warzywa i tak możecie go przygotować.Składniki:1 ładny jędrny bakłażanczosnekboczekpomidory suszonesól morskapieprzdużoooo parmezanuoliwa z oliwek (również duża ilość)Przygotowanie:Boczek kroimy na malutkie kawałki, obsmażamy i dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana i pomidory suszone i czosnek . Makaron gotujemy 4 minuty w osolonej wodzie, następnie przekładamy na patelnię zmniejszamy jednocześnie gaz do minimum i dodajemy dużo oliwy oraz sól smażymy jeszcze przez minutę i ściągamy z patelni na głębokie talerze, posypujemy startym parmezanem. Smacznego