Wykonanie
30 czerwca 2015 odbyła się 1 edycja Projektu Widelec organizowanego przez Niezależne Zrzeszenie Studentów Politechniki Warszawskiej. O godzinie 14.00 wszyscy uczestnicy zebrali się w DS. Tulipan-Pineska. Po oficjalnym powitaniu konkurujących i Jury, uczestnicy przystąpili do losowania stanowisk i rozpoczęło się gotowanie. Każda potrawa była pomysłowa i oryginalna. W tej edycji składnikiem obowiązkowym były
kiełki słonecznika. Jury podczas gotowania uważnie przyglądało się pracy uczestników, dawało rady oraz próbowało rozwiać tajemnicę, co nasi uczestnicy przygotują. Po godzinie gotowanie się zakończyło i potrawy zostały zaniesione do oceny, następnie po 30 minutach obradowania, Jury podjęło decyzję:
1 miejsceMarcin Gołąbek, który przyrządził gnocchi z
kurczakiem w
sosie pomidorowym,
2 miejsceAleksandra Maksimiuk która zrobiła nietypowe
curry z
tofu,
3 miejscenależało się Karolinie Ruszczyk za niesamowite burgery,
4 miejscezostało przyznane Szymonowi Nogalskiemu za naleśniki z farszem z
kurczaka w
sosie jogurtowo-
cebulowym.
Po podsumowaniu wszyscy uczestnicy zostali obdarowani zasłużonymi nagrodami. Zarówno uczestnicy, jury jak i organizatorzy byli zadowoleni z przebiegu całego konkursu. Już nie możemy doczekać się kolejnej edycji! ;)Zapraszam na fotorelacje z finału: