Wykonanie
Polecam na przystawkę carpaccio z pieczonych
buraków z
kozim serem w połączeniu z wyborną
oliwą z pierwszego tłoczenia, ciemnym
octem balsamicznym,
miodem wielokwiatowym oraz uprażonym
sezamem.Zapraszam.Składniki:4
buraki (u mnie typ podłużny)1
kozi ser Président (rolada)uprażony
sezamsól morskapieprz świeżo mielony
miód wielokwiatowy
oliwa z pierwszego tłoczenia (u mnie BIO)
ocet balsamiczny ciemnyWykonanie:
Buraki opłukać, przełożyć do folii do pieczenia, zapiąć, ułożyć w żaroodpornym naczyniu i piec około 1 godziny i 15 minut, w zależności od pieca przy 210 stopniach. Po wystudzeniu, obrać ze skóry, a następnie pokroić w cienkie plastry. Ułożyć je na półmisku, a pomiędzy kawałki cudownego i aksamitnego
koziego sera Président. Lekko oprószyć
solą morską,
pieprzem, skropić
oliwą, ciemnym
octem balsamicznym i
miodem. Na koniec przyozdobić uprażonym
sezamem oraz świeżymi liśćmi
mięty.
Smacznego.