Wykonanie
Nareszcie troche czasu i już Wam piszę o domowych burgerach ;)Wszystko zrobione własnoręcznie, takie burgery to zdrowa i smaczna alternatywa.Angażuje przy tym do zabawy dzieciaki, może właśnie przy doborze dodatków zachęcą się do jedzenia czegoś, czego nie lubią? Wyłóżcie na talerze wszystko co macie,
szpinak w liściach,
rukolę,
sałaty,
pomidory cebulę itd.i zobaczcie, może dzieciak skusi się na coś czego nie jadł do tej
pory, w końcu to on gotuje ;)składniki dobieracie sami, ja Wam podaję smaczny pomysł.
![](/Data/Images/bonaapetita.blogspot.com\2014_slash_05_slash_domowe-burgery-z-kurczakiem-czyli-fast/l/712808454.jpg)
![](/Data/Images/bonaapetita.blogspot.com\2014_slash_05_slash_domowe-burgery-z-kurczakiem-czyli-fast/l/1626908999.jpg)
składnikibuły zrobiłam sama a znajdziecie je tu
bułki do burgerówkotlety to filety w panierce z
sezamusos to sos tysiąca wysp
sałata rzymskacebula w krążki
oliwkiszklarniowy
ogórekpecorino
![](/Data/Images/bonaapetita.blogspot.com\2014_slash_05_slash_domowe-burgery-z-kurczakiem-czyli-fast/l/-1513276734.jpg)
PrzygotowanieNajlepsze są buły zaraz po upieczeniu. Jeśli jecie je później, albo na drugi dzień proponuję przekroić i podgrzać w piekarniku.Weznętrzną strone smarujemy sosem, nakładamy ulubione dodatki,
mięso. Skałdamy burgera i gotowe!
Bona Apetita!
![](/Data/Images/bonaapetita.blogspot.com\2014_slash_05_slash_domowe-burgery-z-kurczakiem-czyli-fast/l/397092092.jpg)