Wykonanie
Tak, tak.. kiedyś przestanę smażyć naleśniki. Kiedyś uwolnię się od szaleńczej wręcz manii robienia placków. Kiedyś. Ale nie dziś. Dziś smażę, jem i kombinuję. Zainspirowałam się
ciastem z
cukinii który robiłam jakiś czas temu. I jak dla mnie naleśniki można zrobić ze wszystkiego. Poza tym znowu przeszmuglowałam trochę warzyw mojemu synowi:) Szybkie i smaczne. Bardzo
kakaowe i przepyszne.
Składniki:1 szklanka
mąki pszennej1 szklanka
mleka1 szklanka startej
cukinii (na drobnych oczkach)1
jajkołyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżeczki
cukru (użyłam trzcinowego)1 łyżka ciemnego
kakaoSkładniki:Wszystkie składniki wymieszaj w misce. Smaż naleśniki partiami. Ja smażę je używając maszyny do naleśników i nie używam już
oleju.Smacznego!