Do tego ciasta z pewnością nie trzeba przekonywać miłośników chałwy.ciasto:6 jajek1 szklanka cukru1 łyżka mąki pszennej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3 opakowania budyniów czekoladowych bez cukrukrem:2 budynie waniliowe bez cukru3 szklanki mleka250 g masła30 dag chałwy waniliowejstarta czekolada do posypaniaBiałka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, nadal ubijać a na samym końcu dodać mąkę, proszek i budynie. Ciasto wylać na średniej wielkości blachę i piec 25 minut w 170 stopniach.Ciasto przestudzić i przeciąć na dwa blaty.Dwa budynie waniliowe ugotować w 3 szklankach mleka i ostudzić.Masło ucieramy i dodajemy małymi porcjami przestudzony budyń oraz pokruszoną chałwę.Na pierwszy blat ciasta wyłożyć połowę kremy, przykryć drugim biszkoptem i wyłożyć resztę kremu, na to zetrzeć czekoladę.