Wykonanie
Witam i zapraszam na kolejny zestaw jedzonka do pracy. Poprzedni tydzien zszedl mi na wracaniu do rzeczywistosci po wizycie siostry i jakos nie moglam sie ogarnac i zorganizowac. Ale w koncu juz dzis piatek i powoli dochodze do siebie;)Ostatnio trafilam na ciekawa liste salatek i postanowilam zaczac je wyprobowywac, a najlepszym do tego sposobem, jest przygotowanie takiej
salatki do pracy. I oto jedna z nich, bardzo smaczna i sycaca. Polecam!Śniadanie: Tosty z
szynka i
serem, do tego
keczup w osobnym pojemniczku.
Papryka do chrupania w tzw. miedzyczasie;)Lunch: Salatka makaronowa z
buraczkami,
feta i
orzechami. Przygotowanie jest bardzo proste:
Makaron, najlepiej drobny (u mnie malutkie muszelki) ugotowac wg przepisu na opakowaniu. Na odrobinie
oleju przesmazyc 1-2 zabki
czosnku (wszsytko zalezy od tego jak bardzo lubicie
czosnek, jezeli baaardzo to
mozecie dac nawet 3 zabki), dodac pokrojone w kostke, ugotowane
buraki (u mnie 2 sredniej wielkosci, kupuje juz gotowe, ugotowane, paczkowane), chwile przesmazyc.
Makaron odcedzic wrzucic do miski, dodac przesmazone
buraki, wkruszyc okolo pol opakowania
fety, dodac uprazone
orzechy u mnie pinii, ale moga byc wloskie. Posolic i popieprzyc do smaku, skropic odrobina
soku z cytryny. Dokladnie wymieszac. Gotowe!
Smacznego!