Próbowaliście kiedyś płatków sojowych? W mojej diecie pojawiły się od niedawna jako alternatywna forma białka oraz odmiana od tradycyjnych płatków zbożowych.Nie mają one jakoś wspaniałego smaku ale w akompaniamencie bakalii są bardzo dobre. Zazwyczaj jadam je z jogurtem naturalnym lub serkiem homogenizowanym ale dziś postanowiłam przygotować je jak owsiankę. Muszę przyznać, że wyszło całkiem smakowicie.Poniżej zdjęcie więc sami możecie ocenić:)Składniki na porcję:50g płatkówsojowych250ml mleka pełnego1 mały banangarść rodzynek1 łyżka mielonych migdałów1 łyżka dowolnych otrębów ja dałam żytnieszczypta cynamonukostka gorzkiej czekolady 85 % kakaoPłatki, otręby, rodzynki, migdały mieszamy razem i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na około 5 minut.Po tym czasie mieszankę przekładamy na małą teflonową patelnie i gotujemy na małym ogniu przez około 10minut. W międzyczasie dodajemy cynamon i 2/3 banana, którego rozdrabniamy widelcem.Po tym czasie "sojową owsiankę" przekładamy do miseczki, dekorujemy resztą banana i kawałkami czekolady.Smacznego....