ßßß Cookit - przepis na Biszkopt do ciasta

Biszkopt do ciasta

nazwa

Wykonanie

Biszkopt do ciasta zarazem jedno z najprostszych jak i najtrudniejszych elementów podczas pieczenia.
Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym
Biszkopt do cia sta
Składniki :
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1 czu bata łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka wody
margaryna do nasmarowania blachy
Przygotowanie:
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je mikserem aż będą sztywne. Następnie dodajmy po 1 łyżce cukru cały czas ubijając. Kolejne dodajmy żółtka (cały czas mieszamy mikserem), również dodajemy po jednym nie wszystkie na raz. Dodajemy łyżkę wody. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia (mąkę można przesiać przez sitko do uzyskania puszystości) i dodajemy po łyżce do całości, cały czas mieszając. Blachę smarujemy margaryną i przelewamy masę na biszkopt. Biszkopt pieczemy w temp 170 o C przez 25 min.
Źródło:http://sprawdzoneprzepisykulinarnee.blogspot.com/2015/12/biszkopt-do-ciasta.html