Wykonanie
Dzisiaj przepis na przepyszne i bardzo łatwe do zrobienia masełko, które idealnie nadaje się na kanapki, ale również jako np sos do
makaronu. Uwielbiam pieczone warzywa, a zblendowane na gładkie masełko smakują mi jeszcze bardziej, wybierzcie swoje ulubione warzywa i dodatki, i przygotujcie swoją wersję, na pewno wam posmakuje, a oto moja propozycja.
Składniki :2
bakłażany średniej wielkości2-3 średnie
marchewki1 duży
korzeń pietruszki6-7 ząbków
czosnku5
pomidorów suszonycholiwazioła do smaku (ja użyłam
pieprz,
tymianek, mieszankę 18
ziół,
czosnek granulowany,
słodką paprykę)
sos sojowyPrzygotowanie :Warzywa pociąć w mniejsze kawałki ułożyć na blaszce, posypać
ziołami, dodać odrobinę
oleju i
sos sojowy, wymieszać i piec aż będą bardzo miękkie w temperaturze ok 180-200 stopni, następnie zblendować razem z
suszonymi pomidorami, dodać
oliwę (więcej lub mniej w zależności od tego jaką konsystencję chcemy uzyskać) i ewentualnie doprawić do smaku)