Wykonanie
Kolejna klasyka Kuchni Polskiej.Zachęcam aby sobie o nim przypomnieć, ma bowiem ogromną ilość zalet:– jest baaardzo smaczne,– „robi się samo”, przy okazji gotowania zupy,– wykorzystujemy
mięso z rosołu, z którym na ogół nie wiadomo co zrobić,– niskokaloryczne, oczywiście pod warunkiem, że sos zrobimy w wersji bez zasmażki ;)Składniki:Ugotowane
mięso z rosołu (najsmaczniejsza będzie
golonka indycza lub
pręga wołowa)½ szklanki esencjonalnego rosołu2 łyżki
chrzanudodatkowo:jarzyny z rosołu (
marchew,
seler,
pietruszka,
włoska kapusta…) lubwarzywa ugotowane na parze (
kalafior,
brokuły,
marchew,
brukselka,
fasolka…)Wykonanie:Rosół wlać na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Dodać
chrzan i wymieszać. Do
sosu chrzanowego włożyć ugotowane
mięso z rosołu podzielone na porcje i podgrzewać pod przykryciem, na średnim ogniu przez 4-6 minut.Podawać od razu z jarzynami z rosołu lub warzywami ugotowanymi na parze.Smacznego :)