Wykonanie
Jeśli czasami zastanawiacie się, jak przygotować szybki deser, to te
ciasteczka powinny Was zainteresować. To wprost i dealne smakołyki dla niecierpliwych łasuchów :) Wystarczy w
sumie, razem z pieczeniem, zaledwie pół godzinki by móc się rozkoszować jabłkowymi pysznościami.Moje talarki mają też w sobie lekko odświeżający smak, bo posmarowałam i ciasto, i
jabłka syropem "zielona
herbata" firmy Eterno .
Składniki :1 płat
ciasta francuskiego1-2
jabłkasyrop "zielona
herbata" firmy Eterno
wiórki kokosowe do posypaniaPrzygotowanie :Z ciasta wycinam kółka (mniej więcej średnicy szklanki), lekko smaruję je
syropem. Na każdym kółku układam cienki plaster
jabłka, również smaruję go
syropem, a
potem oprószam wiórkami kokosowymi. Gdy wszystkie talarki są przygotowane, układam je na blasze wyłożonej papierem. Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. i piekę ok. 20-25 minut.Przepis autorski.