ßßß
Domowy budyń z mango i wanilią podany z drożdżowymi blinami, śliwkami, borówkami i suszonym ananasemHausgemachte Pudding mit Mango und Vanille, serviert mit Hefe Blinis, Pflaumen, Blaulbeeren und getrocknete Ananas
/przepis własny/Składniki:500 ml mleka60 g skrobi ziemniaczanej3-4 łyżki cukru z kwiatu kokosa50 ml mleczka kokosowego200 g puree mangodwie kostki białej czekoladypół łyżeczki wanilii burbońskiejPrzygotowanie:W rondelku zagotuj 200 ml mleka i mleczko kokosowe dodaj cukier i wanilię. W 300 ml mleka rozprowadź mąkę. Rondelek zdejmij z ognia, wlej przygotowany roztwór. Podgrzewaj całość do zagotowania, cały czas mieszając. Gotuj na niewielkim ogniu około 5 minut, a następnie puree z mango i białą czekoladę. Gdy czekolada się roztopi, przelej do miseczki. Udekoruj ulubionymi dodatkami.Smacznego!