ßßß
Składniki3 szkl płatków owsianych1 szkl otrębów owsianych1 szkl posiekanych suszonych owoców3/4 szkl musu jabłkowego domowego1/2 szkl skórki pomarańczowej1 łyżka dżemu pomarańczowego2 dojrzałe banany3 łyżki amarantusa ekspandowanego3 łyżki siemienia lnianego3 łyżki posiekanych orzechów włoskich3 łyżki oleju rzepakowego2 łyżki melasy1 łyżeczka cynamonu1 szt cukier waniliowy z wanilia
WykonanieDo miski wsypujemy wszystkie składniki suche dokładnie mieszamy. Do malaksera wkładamy banany, mus jabłkowy, dżem pomarańczowy, olej miksujemy. Mokre składniki dodajemy do suchych dokładnie mieszamy.Jak masa nie jest plastyczna możemy dodać odrobinę wody. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Masę wkładamy do formy,wyrównujemy,dociskamy. Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 20 minut. Studzimy i kroimy w batoniki.