ßßß Cookit - przepis na serek wiejski z jabłkiem i kasztanami!

serek wiejski z jabłkiem i kasztanami!

nazwa

Wykonanie

Ostatnie podrygi jesieni. Za oknem, w sercu, w kuchni, na talerzach, w śniadaniowych miseczkach. Wszystko po kolei, tak jak być powinno. Ale jeszcze, jeszcze trochę chcę się nacieszyć jesienią, zanim ustąpi miejsca zimie. Więc chociaż za oknem biało (mimo, że nie od śniegu) to w miseczce jeszcze jesiennie - duszone jabłko, karmelizowane w miodzie kasztany (cudo!), duuużo cynamonu. Pachnie, smakuje. Bo jeszcze listopad.
Przepis (jedna porcja):
opakowanie serka wiejskiego
3-4 jadalne kasztany
1/2 jabłka
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki płynnego miodu
Kasztany obrać z łupinek, pokroić w mniejsze kawałki. Wrzucić na patelnię, polać miodem, karmelizować przez kilka minut. Jabłko pokroić w plasterki, wrzucić do rondelka, dodać cynamon, podlać wodą. Dusić pod przykryciem, aż jabłka zmiękną. Do miseczki wyłożyć serek wiejski, gotowe kasztany oraz jabłko. Podawać.
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2015/11/serek-wiejski-z-jabkiem-i-kasztanami.html