Wykonanie
SKŁADNIKI:1/2 dyni (moja w całości ważyła 3 kg)
włoszczyzna (3
marchewki, 1/4
selera, kawałek
kapusty włoskiej, 1
cebula,
natka pietruszki, 1
korzeń pietruszki,
por)2
liście laurowe3 ziarenka
ziela angielskiego2
goździki1 puszka
zielonej soczewicy2 ząbki
czosnku2 łyżki
oleju rzepakowego3 suszone
papryczki pepperoni1 łyżeczka suszonego
lubczykuświeżo mielony
pieprzsól do smaku600 ml
wodymleko kokosowechipsy z
jarmużuPRZYGOTOWANIE:Warzywa myję, obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam
olej i smażę przez około 10 minut warzywa z dodatkiem pepperoni,
soczewicy, ziela, liści i
czosnku. Podsmażone warzywa przekładam do thermomixa dolewam
wodę i ustawiam czas 25 min/100*C/obr.1.Dodatkowo na samej górze założyłam pojemnik do gotowania na parze i przy okazji zrobiłam część dyni oraz
brukselkę dla
męża.Gdy zakończył się program gotowania dolałam do zupy 150 ml
mleczka kokosowego i ustawiłam czas 1 min/obr. 10.Zupę podałam z
chipsami z
jarmużu i kleksem
mleczka kokosowego.JAK ZROBIĆ
CHIPSY JARMUŻOWE?2 garści
jarmużu rozsyp na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Spryskaj
olejem. Piecz w temperaturze 200*C przez 5 minut :)