ßßß Cookit - przepis na Śledź pod pierzynką

Śledź pod pierzynką

nazwa

Wykonanie

Śledź jest w Polsce ogromnie popularny. Ja zjem, ale czy lubię? Nie wiem. Jest jeden wyjątek, który wśród zagorzałych przeciwników śledzia znalazł swoich wielkich fanów. To śledź pod pierzynką. Dzięki tej potrawie święta Bożego Narodzenia są dla mnie wyjątkowe i smaczne. Bez śledzika pod pierzynką Wigilia się nie liczy
Print Recipe
Danie Kolacja
Kuchnia Polska
Porcje Czas przygotowania
6 porcji 15 minut
Porcje Czas przygotowania
6 porcji 15 minut
Śledź pod pierzynką
Print Recipe
Danie Kolacja
Kuchnia Polska
Porcje Czas przygotowania
6 porcji 15 minut
Porcje Czas przygotowania
6 porcji 15 minut
Składniki
4 płaty śledzia(w oleju)
2 szt. ogórka kwaszonego
1 szt. jabłka
1 sztuka cebuli średniej
3 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
Porcje: porcji
Sposób przygotowania
Śledzia wyjąć z oleju i odsączyć. Pokroić na kawałki szerokości ok. 1,5 cm i ułożyć ściśle na talerzu.
Cebulę, ogórka i obrane jabłko pokroić w kostkę i warstwami ułożyć na śledziu (w podanej kolejności).
Majonez wymieszać z jogurtem i tak przygotowanym sosem obłożyć sałatkę. Przed podaniem odczekać ok. 15 minut.
Share this Recipe
Źródło:http://wypiekirumience.pl/przepisy/sledz-pod-pierzynka