Wykonanie
Potrawa całoroczna. Smakuje i zimą i latem. Nie wymaga dużo pracy, ani czasu. Wieczorem warto zamarynować
łososia, a po pracy tylko szybko upiec, w
między czasie gotując
makaron. Ja w trakcie przygotowywania tej potrawy wstawiam pranie i ogarniam na szybko mieszkanie przed obiadem.
Łososia należy przygotować zgodnie z przepisem na pieczonego
łososia .
Print RecipeDanie Dania główneKuchnia WłoskaPorcje Czas przygotowania4 porcje 15 minutCzas gotowania25 minutPorcje Czas przygotowania4 porcje 15 minutCzas gotowania25 minut
Makaron z pesto i
łososiemPrint RecipeDanie Dania główneKuchnia WłoskaPorcje Czas przygotowania4 porcje 15 minutCzas gotowania25 minutPorcje Czas przygotowania4 porcje 15 minutCzas gotowania25 minutSkładniki300 g
łososia upieczonego250 g
makaronu tagliatelle2 łyżki zielonego pesto1 łyżka tartego
parmezanu(opcjonalnie)Porcje: porcjeSposób przygotowania
Łososia upiec wg przepisu na pieczonego
łososia (link powyżej)W trakcie pieczenia
łososia ugotować
makaron.
Łososia po upieczeniu podzielić na kawałki (najlepiej widelcem).
Rybę dodać do ugotowanego i odcedzonego
makaronu oraz dodać pesto. Dokładnie wymieszać.Porcję
makaronu z
łososiem można przed podaniem posypać tartym
parmezanem.Share this Recipe