ßßß
Print RecipeDanie DeseryPorcje Czas przygotowania15 porcji 1 godzinaCzas gotowania Passive Time20 minut 3 godzinyPorcje Czas przygotowania15 porcji 1 godzinaCzas gotowania Passive Time20 minut 3 godziny
Czekoladowe serduszka na walentynkiPrint RecipeDanie DeseryPorcje Czas przygotowania15 porcji 1 godzinaCzas gotowania Passive Time20 minut 3 godzinyPorcje Czas przygotowania15 porcji 1 godzinaCzas gotowania Passive Time20 minut 3 godzinySkładniki12 szt. muffinów czekoladowych(lub murzynek)250 g mascarpone120 g nutelli(lub innego kremu czekoladowego)250 g czekolady(mlecznej lub gorzkiej)1 łyżka olejuPorcje: porcjiSposób przygotowaniaBabeczki rozdrobnić (np. za pomocą blendera). Dodać mascarpone oraz nutellę i wymieszać aż powstanie masa plastyczna podobna do plasteliny.Powstałym ciastem wypełnić foremki (najlepiej silikonowe) i wstawić na minimum godzinę do lodówki.Tuż przed wyjęciem foremek z ciastem z lodówki rozpuścić czekoladę z dodatkiem oleju na parze wodne.Częścią rozpuszczonej czekolady pokryć najpierw spód babeczek i wstawić do lodówki aby czekolada zastygła. Następnie rozpuszczoną czekoladą pokryć górę i boki babeczek. Udekorować np. kandyzowaną wiśnią lub czereśnią.Pokryte czekoladą babeczki wstawić do lodówki na minimum 2 godziny (aż czekolada stwardnieje).Share this Recipe