Wykonanie
Tak się rozpędziłam z robieniem słoików że nie
mogę się zatrzymać i na inne rzeczy brak czasu. A jak już jestem przy słoikach to proponuję Wam jeszcze zrobienie sałatki, którą używam do przygotowania hamburgerów.
Składniki:60 dag
pora60 dag
czerwonej papryki60 dag
marchewkiWykonanie:Warzywa czyścimy, płuczemy i kroimy:
pora w półplasterki,
paprykę w paseczki a
marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie przygotowujemy zalewę.Zalewa:3 szklanki
wody1 szklanka
octu 10%1 szklanka
cukru1/2 szklanki
oleju5 dag
soliliść laurowyziele angielskiepieprz ziarnistyWykonanie:Składniki zalewy gotujemy, na gotującą zalewę wrzucamy warzywa, chwilę gotujemy. Nakładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut.Smacznego!