Chyba to ciasto mogę uznac za najlepsze na tym blogu :) Bardzo polecam!!Składniki:3 szkl. mąki pszennej250 gr masła5 jajek1 szkl. cukru2 łyżeczki cukru waniliowego400-500 gr dowolnych owoców (maliny,porzeczki,agrest - mogą byc mrożone)2 łyżki gęstej śmietanyłyżka proszku do pieczeniaWymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i przesiać na stolnicę. Oddzielić białka od żółtek. Zimne masło pokroić nożem na mniejsze kawałki i rozłóżyc na mące. Energicznie posiekać mąkę i masło. Następnie zrobić na środku dołek dodac żółtka, śmietanę i cukier waniliowy. Szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części (1 większą ). Ciasto zawinąć w folię i schować do zamrażalnika. Wysmarować dno formy (22 x 32 cm) masłem i oprószyć mąką lub wyłóżyc papierem do pieczenia. Następnie wylepić ciasto na formie (większą częścią),wylać masę twarogową po czym wysypac owoce.Ubic białka na sztywną pianę pod koniec wsypać cukier i dalej miksować. Pianę delikatnie wylac na owoce. Wyjąc mniejsze ciasto z zamrażalnika i delikatnie zetrzeć na tarce na piane z białek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C przez około 1 godziny i 15 minut. Kiedy ciasto się wystudzi polac je polewą czekoladową.Składniki na masę twarogową:600 gr twarogu mielonego1/2 kostki masła lub Kasi (tem.pokojowa)3/4 szkl. cukru1 budyń waniliowy2 jajkaWszystkie składniki do masy twarogowej zmiksować razem.Składniki na polewę:3 łyżki cukru2 łyżki kakao1 łyżka masła2 łyżki śmietany słodkiejWszystkie składniki wrzucić do rondelka i podgrzać tak aby wszystkie składniki się połączyły.