Wykonanie
Moi
drodzy,dzisiaj mam dla Was dwa zaproszenia. Pierwsze, to zaproszenie do udziału we wspaniałej akcji #smakjęzyka www.smakjezyka.pl, która rozpoczęła się 29 października. Akcja ma na celu promocję
kursów językowych poprzez treści związane z kulinariami. Kampanię rozpoczął
język włoski. Już dziś możecie ściągnąć za DARMO mini książkę kucharską z włoskimi potrawami. Ebook można pobrać przez stronę smakjezyka.pl . Podczas
trwania kampanii na stronie pojawiać się będą kolejne książki kucharskie pełne pysznych przepisów z różnych stron świata. Zachęcam Was do ściągania ebooków oraz przygotowywania potraw na ich bazie i wstawiania ich na instagram z #smakjęzyka.Ale przede wszystkim zapraszam serdecznie do zapoznania się z ofertą multikurs.pl . Wraz z multikurs.pl nauka
języków obcych stanie się prostsza i bardziej intuicyjna. Dostępnych jest aż 11
języków: angielski, hiszpański, francuski, norweski,
chiński, arabski, niemiecki, włoski, rosyjski, niderlandzki oraz japoński. Specjaliści tworzący
kursy podkreślają, że dzięki takiej metodzie:Uczysz się szybciej. Efekty już po 15 minutach!Uczysz się, gdzie i kiedy chcesz - nawet w autobusie!Oszczędzasz pieniądze!Łatwo przyswajasz gramatykę - podręcznik, tabele odmian i ćwiczenia!Materiały możesz pobierać w pdf i drukować!Dzięki darmowemu dostępowi do
kursów przez dwa dni, możecie od razu zapoznać się z ofertą i sprawdzić, czy taki sposób nauki będzie Wam odpowiadał. Wystarczy wejść na stronę multikurs.pl, wybrać
kurs i aktywować okres próbny.Na wstępie posta
pisałam Wam o dwóch zaproszeniach. Drugie związane jest z pysznym, klasycznym włoskim deserem, który przygotowałam w oparciu o pierwszy ebook pobrany przez stronę smakjezyka.pl .

Składniki:500 ml tłustej
śmietany150 g
cukru pudru3
płatki żelatyny1
laska waniliiokoło 20
truskawek (u mnie mrożone)8 łyżek
mleczka kokosowego lightPrzygotowanie:
Żelatynę moczymy w ciepłej wodzie przez około 10 minut. W tym czasie do garnuszka z grubszym dnem wlewamy
śmietanę, dodajemy ziarna z
laski wanilii i
cukier puder.Gotujemy na małym ogniu, dokładnie mieszając. Ważne, by nie doprowadzić masy do wrzenia.Następnie łączymy
żelatynę ze
śmietaną, cały czas mieszając do dokładnego połączenia.Przekładamy nasz deser do wybranych szklaneczek (dobrze jest przetrzeć masę przez sitko), zostawiając miejsce na
kokosowo-
truskawkowy mus.Panna cottę wstawiamy do lodówki do stężenia (na około 4-5 godzin).Przed podaniem przygotowujemy mus. Do misy blendera wlewamy
mleczko kokosowe i wkładamy na wpół rozmrożone
truskawki. Całość miksujemy.Mus wylewamy na wierzch deserów. Podajemy.

SmacznegoTen i wiele innych ciekawych włoskich przepisów znajdziecie w darmowym ebook'u, o którym wspominałam Wam wcześniej. Zapraszam.