ßßß

Składniki:(na 1 większą lub 2 mniejsze porcje)1 szklanka mleka6 łyżek płatków ryżowych1 1/2 łyżeczki miodu125 g chudego twarogu2 1/2 łyżki borówek / jagód / jeżyn ** wybór owoców, które dodamy zależy wyłącznie od indywidualnych upodobań smakowychPrzygotowanie:Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklankę mleka, dodajemy miód do smaku i gotujemy. Gdy mleko się zagotuje wsypujemy płatki ryżowe i ciągle mieszając gotujemy około 3-4 minuty. Zdejmujemy garnuszek z ognia, odstawiamy na 2-3 minuty.Po tym czasie dodajemy do naszych płatków ryżowych 125 g chudego twarogu, dokładnie mieszamy wszystko widelcem.Do naczynia do zapiekania przekładamy połowę masy ryżowo-twarogowej. Na nią wysypujemy 2 łyżki wybranych, małych owoców (u mnie jagody). Następnie nakładamy resztę masy.Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zapiekamy około 18 minut (, jeśli wolicie bardziej zwartą konsystencję można zostawić 3-4 minuty dłużej).Wyjmujemy. Na wierzch wykładamy resztę owoców (1/2 łyżki).Podajemy.
Smacznego* przepis i pomysł własnyczwartek, 10 września 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog