Wykonanie

Proste i szybkie danie.
Razowe spaghetti z
sosem pomidorowym z
oliwkami kalamata i grillowanym
oscypkiem. Wszyscy jedliśmy ze smakiem :)Składniki (na 4-5 porcji):400g
razowego makaronu spaghetti ugotowanego al dente200g
przecieru pomidorowego lub 1 puszka
pomidorów, pokrojonych10
oliwek kalamata, wypestkowanych i pokrojonych w ćwiartki1
cebula, pokrojona w cienkie paski2-3 ząbki
czosnku, zmiażdżone
przyprawy:
sól morska,
pieprz ziołowy,
zioła prowansalskie2 łyżki
masła sklarowanegook. 150 g
oscypka, pokrojonego w plastryNa
maśle sklarowanym podsmażam
cebulę, dodaję
czosnek, a następnie
przecier pomidorowy,
oliwki i
zioła prowansalskie. Doprawiam
solą i
pieprzem. Mieszam z ugotowanym
makaronem.
Oscypek smażę na patelni grillowej z obu stron.Na talerze wykładam
makaron, na górze układam zgrillowany
ser.