Wykonanie

Przepyszna przekąska, którą możesz przyrządzić dla siebie, w końcu też zasługujesz na kulinarną ucztę! Możesz też porozpieszczać swoich gości, na pewno ten smak ich zaczaruje. I jeszcze jedno, jest tak proste i szybkie, że prawie samo będzie się szykować a Ty będziesz
mieć czas dla siebie czy dla gości.Czas:

przyrządzanie: 5 minutpieczenie: 15 minutTrudność:Bardzo łatwe.Ilość porcji:1 - 2 (zwiększ porcje przyrządzając więcej krążków
sera, nie wydłuża to czasu pieczenia)Składniki:1
ser pleśniowy - okrągły
pigwa w
syropie ETERNO

Przyrządzanie:W
serze wyciąć otwór, uzupełnić go plastrami
pigwy ze słoiczka - około 2 łyżeczek. Nie odcedzaj
owoców, wręcz obficie polej
syropem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz w 180st.C przez około 15 minut.


W trakcie pieczenia może podlać łyżeczką
syropu ze słoiczka, żeby
pigwa za bardzo nie wyschła.Podawaj na gorąco, dodaj ulubione
konfitury.

Uwagi:1. ja użyłam
sera kupionego w sklepie ze zdrową żywnością, który
między innymi jest polecany do zapiekania.
Ser był w smaku bardzo delikatny, idealnie przeniknął się ze smakiem słodkiej
pigwy. Następnym razem użyję bardziej wyrazistego w smaku
sera (np.
camembert), tak, żeby poczuć kontrast pomiędzy
serem a
pigwą.Polecam porównać
pigwę ETERNO z innymi na rynku, zdecydowanie wyróżnia się smakiem i esencjonalnością, jest słodka z delikatnym kwaskowym posmakiem, przyjemna w smaku od pierwszego kęsa, nawet bez rozcieńczania w
napoju, np. herbacie; a nie sam kwas, wykręcający buzię w dodatku rozcieńczony
wodą. Przepraszam, musiałam dodać swoją opinię, zrobiłam porównanie paru słoików i nie
mogę uwierzyć jak można spaprać ten ulubiony przez wielu Polaków
owoc.2. Do zapiekania
sera polecam również inne
przetwory, idealnie nadają się np.:
Maliny w
syropie .3. Jest sezon grillowy, więc polecam również taką wersję na grilla.

4. Do pieczonego
sera wyśmienicie smakują
konfitury:-
Figa z
makiem-
Pigwa z
imbirem w miodzie-
Żurawina kresowa z
gruszkąPodane razem z zapieczonym
serem z
pigwą to majstersztyk smaku! Polecam!

Smacznego :)