Wykonanie
Zachwyciła nas lemoniada zaprezentowana na blogu: Kulinarny Świat, dlatego chcemy ją pokazać u nas.Nic nie
będę zmieniac, podaję oryginalny przepis:Składniki:1,5 litra
wody mineralnej lekko gazowanej2
limonki1
cytrynakilka listków
miętykilka plasterków
limonki w
syropie ETERNOkilka plasterków
pomarańczy w
syropie ETERNOkostki
lodudo osłodzenia
cukier trzcinowy/miód- można pominąćDo dzbanka (najlepiej przezroczystego żeby był wizualny efekt) wlewamy
wodę mineralną.
Limonkę oraz
cytryny wyciskamy, sok wlewamy do
wody, dorzucamy listki
mięty, plasterki
limonki i
pomarańczy ze słoiczka z kilkoma łyżeczkami
syropu. Jeśli jest potrzeba dosładzamy
miodem albo
cukrem trzcinowym (aczkolwiek lemoniada nie powinna być słodka). Dodajemy na koniec kostki
lodu oraz
mięte.Od razu podajemy.zdjęcie i przepis pochodzi z bloga Kulinarny Świat, autorem zdjęcia jest Emil Kowalski