ßßß
SKŁADNIKI:Baby carrots- marchewki młode 250 gnogi z kurczaka 4 sztpapryka czerwona 1 sztpapryka zielona 1 sztczosnek 3 ząbkipapryka mielona słodka 2 łyżeczkisól pieprz 1 szczyptamiód 1 łyżkaolej 1 łyżkaPRZYGOTOWANIE:Nogi z kurczaka oczyścić, przekroić na pół , opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski, posypać papryką mieloną słodką, solą , pieprzem, polać olejem oraz miodem. Całość dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki. W tym czasie opłukać marchewki , przełożyć do naczynia w którym będziemy piec mięso. Paprykę zieloną i czerwoną oczyścić z pestek , pokroić w większą kostkę, ułożyć na marchewce. Na warzywa ułożyć kawałki kurczaka. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Ja kurczaka podałam z kuskusem. Smacznego:)