ßßß
Cookit - przepis na zupa marchewkowa z migdałami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
zupa marchewkowa z migdałami
Składniki
Bulion
Marchew
Ziemniak
Cebula
Czosnek
Migdały
Imbir
Cynamon
Kurkuma
Kminek
Sok z cytryny
Wykonanie
przepis podpatrzony tu2l
bulionu
4 średnie
marchewki
1 spory
ziemniak
2
cebule
2 ząbki
czosnku
100 g
migdałów
2 cm świeżego
imbiru
1 łyżeczka
cynamonu
1/2 łyżeczki
kurkumy
1/2 łyżeczki mielonego
kminu
rzymskiego1 łyżka
soku z cytryny
Marchewki
,
ziemniaka
i
cebulę
pokroić w kostkę, następnie podsmażyć na
oliwie
z
imbirem
i
czosnkiem
. Całość zalać
bulionem
, dodać pozostałe
przyprawy
i gotować aż warzywa będą miękkie (ok. 20 minut) . 3/4
migdałów
zmielić i dodać do zupy. Gdy warzywa będą miękkie, dodać
sok z cytryny
i zmiksować całość na krem ( można zostawić kilka kawałków
marchwi
w całości). Ozdobić
śmietana
i resztą
migdałów
.uwaga: jeśli macie możliwość, lepiej użyć
kurkumy
indyjskiej( idealnie żółta), turecka jest bardziej brązowa, przez co zupa nie ma ślicznego
pomarańczowego
koloru, jak ta na zdjęciu:(
Źródło:
http://swietnakuchnia.blogspot.com/2013/04/zupa-marchewkowa-z-migdaami.html
Przepisy powiązane
Zupa marchewkowa
Zupa marchewkowa
Zupa marchewkowa
Zupa marchewkowa
Zupa marchewkowa
Składniki powiązane (0)