ßßß
 
            
         4 średniej wielkości cebuleok 2 szkl. olejuWykonanie:Jeśli śledzie są zbyt słone należy je wypłukać lub wymoczyć w zimnej wodzie. Czas moczenia zależy od tego jak słone są śledzie. Najprostrzy sposób to spróbować by się o tym przekonać.Cebulę obrać, Posiekać w połplasterki. Ułożyć na sicie i przelać gorącą wodą. Pozostawić chwilę by obciekły z nadmiaru wody.Śledzie pokroić na kawałki. Wymieszać.Układać w słoiku na przemian z cebulą.Całość zalać olejem. Zakręcić i odstawić na kilka dni do lodówki. Cebula zmięknie a smaki się połączą.
4 średniej wielkości cebuleok 2 szkl. olejuWykonanie:Jeśli śledzie są zbyt słone należy je wypłukać lub wymoczyć w zimnej wodzie. Czas moczenia zależy od tego jak słone są śledzie. Najprostrzy sposób to spróbować by się o tym przekonać.Cebulę obrać, Posiekać w połplasterki. Ułożyć na sicie i przelać gorącą wodą. Pozostawić chwilę by obciekły z nadmiaru wody.Śledzie pokroić na kawałki. Wymieszać.Układać w słoiku na przemian z cebulą.Całość zalać olejem. Zakręcić i odstawić na kilka dni do lodówki. Cebula zmięknie a smaki się połączą.