ßßß Cookit - przepis na ZUPA SZPARAGOWA NA ROSOLE

ZUPA SZPARAGOWA NA ROSOLE

nazwa

Składniki

Wykonanie

Sezon szparagowy się kończy, a ja nieomal go nie przegapiłam. Ostatnio na targu nabyłam pęczek szparagów a do zupy wykorzystałam resztę rosołu. Oczywiście zmiksowalam ją.
ok. 1, 5 l rosołu
pęczek szparagow
mała cebula
trochę oleju
Cebulę podsmażyłam na oleju. Do rosołu wrzuciłam obrane i pokrojone szparagi i uduszoną cebulę, ugotowalam to do miękkości. Zmiksowałam. Zupa była dobra, smak szparagów wyczuwalny a zarazem delikatny, nie przyprawiałam więc już niczym. Dzieci zażyczyły sobie małe grzanki do niej, jak do każdej zupy-kremu. Byla pyszna, zarówno z grzankami, jak i bez. Smacznego !
Źródło:http://grazynagotuje.pl/zupa-szparagowa-na-rosole