Warzywa jakie tylko miałam w domu wykorzystałam by przygotować dzisiejszy obiad. Co prawda mięso kupiłam by dorzucić do rosołu lecz znalazłam dla niego inne przeznaczenie. Postanowiłam ugotować gulasz warzywno – mięsny.Składniki:300 g mięsa wołowegomały seler2 duże marchewki2 korzenie pietruszki2 liście kapusty1 duża cebula1 mały kalafior1 papryka czerwona1 łyżka mąki ziemniaczanej1 duży pomidorPrzyprawy: pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie.Wykonanie:Mięso wołowe umyć. Podsmażyć na patelni (z dwóch stron). Kiedy mięso się zrumieni wyjąć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka razem z zielem angielskim i liściem laurowym. Na patelnię wlać wodę i zagotować. Następnie wlać ją do garnka do którego przełożyliśmy mięso i gotować na małym ogniu pod przykryciem.Wszystkie warzywa obrać. Umyć.Pokroić w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę, paprykę.Dorzucić do garnka z mięsem i nadal dusić. W razie konieczności podlać wodą tak by warzywa były zanurzone.Kiedy mięso i warzywa będą miękkie dodać pokrojony w kostkę pomidor i drobno pokrojony kalafior oraz liście kapusty.Chwilę jeszcze dusić do miękkości.Do małego garnuszka wlać nieco wody. Wsypać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Wlać do garnka z duszonymi warzywami. Wymieszać i gotować ok 3 minut.W tym czasie doprawić do smaku solą i innymi przyprawami wedle uznania.Uwaga:Jeśli ktoś lubi może dodać też wędlinę.