Wykonanie
Przepis, który zaraz przedstawię pochodzi ze strony: http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2012/01/cupcakes-bez-maki-z-polewa.html . Troszeczkę go zmodyfikowałam nie dodając
kakao ani
czekolady, żeby było jeszcze bardziej dietetycznie :). Muffinki smakują jak świeże bułeczki i są naprawdę świetna opcją na śniadanie lub drugie śniadanie. W moim przypadku zabrałam je ze sobą do szkoły. Muszę jeszcze dodać, że na blogu do którego podałam link jest wiele świetnych i dietetycznych przepisów, którymi często się inspiruje. Jest mi łatwiej przygotowywać smaczne a zarazem lekkie potrawy.
Składniki:- 200 ml puree z
fasoli ( u mnie biała )- 100 g
twarożku- 3
jajka- 2 łyżki
jogurtu naturalnego- 6 łyżki
cukru ( lub bez
cukru )- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 1/2 łyżeczki
sodyPrzygotowanie:Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Miksujemy na gładką masę i przelewamy do wcześniej wyłożonych papilotek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25-30 minut.I to cała filozofia tych przepysznych muffinek :)
SMACZNEGO !