Wykonanie
Dostaliśmy w tym roku mnóstwo
borówek, więc zużywam jak
mogę - te babeczki to prawdopodobnie nie jest ostatni sposób ich wykorzystywania, za to... jaki pyszny! :)Składniki:2 szklanki
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 szklanki
cukru cukru1 szklanka
mleka1
jajo1/2 szklanki
olejuaromat waniliowy lub
migdałowy2 garście
owoców - ja dałam
borówkiW jednej misce wymieszać
mąkę,
proszek do pieczenia i
cukier.W drugiej wymieszać
mleko,
jajko i
olej. Dodać do tego suche składniki z pierwszej miski i wymieszać tak, aby składniki połączyły się - nie trzeba miksować, wystarczy miska lub trzepaczka. Do ciasta delikatnie wmieszać
owoce.Otrzymane ciasto wlać do papilotów na wysokość 3/4 wysokości i piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.Smacznego:)