Wykonanie
Ostatnio bardzo popularne są zielone koktajle. I u nas nie mogło takiego zabraknąć. Wybór padł na
jarmuż, który jest bombą witaminową, a z dodatkiem soku z
pomarańczy,
imbiru i
banana powstało bardzo smaczne i zdrowe smoothie. Najlepiej smakuje schłodzone.Składniki dla 1-2 osób:30 g
jarmużu (około 1 szklanka samych liści)1 cm kawałka korzenia
imbiru1 szklanka
soku pomarańczowego, mocno schłodzonego (najlepiej świeżo wyciskanego, jeśli nie, to dobrej jakości soku ze sklepu)1 mały
bananWykonanie:
Jarmuż myjemy, odrywamy liście od twardej łodygiLiście
jarmużu wkładamy do wolnostojącego blenderaWlewamy
sok pomarańczowyDodajemy obrany
imbirBanana obieramy, kroimy w plasterki i wrzucamy do blenderaCałość miksujemy, aż do uzyskania gładkiej konsytencjiSmoothie pijemy schłodzoneSmacznego!Zapraszamy do polubienia naszej strony na Facebook'u