ßßß Cookit - przepis na Pikantna pasta z mięsa z rosołu

Pikantna pasta z mięsa z rosołu

nazwa

Wykonanie

Wczoraj wspominałam o właściwościach oleju lnianego, a dziś zapraszam na kolejny przepis z jego udziałem. Tym razem gotowane mięso z rosołu w postaci pikantnej pasty z dodatkiem oleju lnianego - pyszna i wyrazista pasta kanapkowa, a jednocześnie nic się nie marnuje. Pastę z mięsa z rosołu można oczywiście doprawić wedle własnego uznania, dziś wersja dla miłośników pikantnych smaków.
Pasta z mięsa z rosołu ma aksamitną, puszystą konsystencję, nie jest ani sucha, ani mdła jak mogło by się wydawać. Solidne doprawienie i nawilżenie bardzo zdrowym tłuszczem nadaje jej wielu fantastycznych właściwości nie tylko smakowych ale i zdrowotnych
Pasty z olejem lnianym nie należy zapiekać ani podgrzewać
Składniki
Mięso drobiowe z rosołu. Użyłam 1 udka i 5 skrzydełek
2 marchewki z rosołu
1 pietruszka z rosołu
2 łyżki sosu pomidorowego chilli
2 marynowane papryczki piri piri lub szczypta pieprzu cayenne
3-4 łyżki oleju lnianego
Przygotowanie:
mięso zblendować z marchewką, pietruszką, sosem chilli i papryczkami na gładką masę.
Dodać 3 łyżki oleju, zmiksować. w razie potrzeby można dodać jeszcze łyżkę oleju by dodatkowo nawilżyć masę, chociaż moja była już dość wilgotna (zależy ile nam wyjdzie mięsa)
Smacznego!
Pasta bardzo dobrze smakuje z razowym chlebem, posypana odrobiną świeżego koperku.
Papryczka na kanapce to tylko dekoracja do zdjęcia, nie polecam podawania tak kanapek :)
Źródło:http://fit-appetit.blogspot.com/2015/11/pikantna-pasta-z-miesa-z-rosou.html