ßßß Cookit - przepis na Masło orzechowe

Masło orzechowe

nazwa

Składniki

Wykonanie

Dziś mam dla was bardzo prosty przepis na domowe masło orzechowe. Smakuje ono dokładnie tak jak sklepowe, z tym, że składa się wyłącznie z orzechów, bez niepotrzebnych "polepszaczy".
Do zrobienia masła najlepiej użyć orzechów niesolonych, a samemu je doprawić.
Masła orzechowego możecie użyć do babeczek, tofurnika, ciasta drożdżowego, dodać je do owsianki albo posmarować nim chlebek.
Składniki:
orzechy ziemne
sól
Orzechy do misy blendera i miksujemy, aż do otrzymania gładkiej konsystencji. Dodajemy sól do smaku i krótko blendujemy. Masło przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.
Smacznego:)
Źródło:http://kuchniacarrie.blogspot.com/2015/10/maso-orzechowe.html