Wykonanie

Orzeźwiający, lekko kwaśny deser, idealny w upalny dzień... Na dole warstwa
serka, lekko dosłodzonego do smaku. Środek to
serek zmiksowany z
porzeczkowym musem, a na wierzchu sam
porzeczkowy mus, tylko dla prawdziwych miłośników tego
owocu :) Najlepiej smakuje na zimno w leniwą niedzielę :)

A mnie akurat w niedzielę dopadł weekendowy ból głowy - nie ma nic gorszego :) Wreszcie wolne, można poleżeć plackiem, nic nie muszę... to chyba z tego nadmiaru wolnego czasu ta głowa boli :) Paracetamol, dwie szklanki
wody, pół godziny w hamaku i godzinny spacer boso* (!)
między polami pomogły... wzięłam aparat i trenowałam robienie zdjęć... ptaki i zboże, zboże i ptaki... i zboże... i po
bólu głowy :) Niestety aparat miał dość i bezczelnie się rozładował...* Podkreślam to boso, bo tematyki receptorów w stopach odpowiadających za poprawne funkcjonowanie organizmu zupełnie nie ogarniam, ale w nią wierzę :) Po takim weekendzie biegania po szyszkach i sosnowych igłach zawsze świetnie się czuję!A jak Tobie minął weekend?

Składniki (2 - 3 porcje):- 350 g delikatnego,
kremowego twarożku- 3 garści czerwonych
porzeczek- łyżka
miodu-
cukier puder (do smaku)Przygotowanie:1.
Porzeczki myjemy, obieramy, wrzucamy do blendera, dodajemy
miód. Długo i porządnie miksujemy. Opcjonalnie: dodajemy
cukier puder do smaku. Tak czy siak pewnie zostaną pestki, jeśli chcecie dokładnie się ich pozbyć, trzeba masę przetrzeć przez grube sitko.2. Do
twarożku dodajemy
cukier puder do smaku (u mnie 5 łyżeczek) i mieszamy dokładnie. Rozkładamy ok. 2/3 do dwóch lub
trzech szklanek.3. Połowę
porzeczkowego musu przelewamy na chwilę do szklanki. Do blendera z połową musu dodajemy pozostałą część
serka i miksujemy przez chwilę. Układamy łyżeczką na warstwie
serka. Na wierzchu układamy ostatnią warstwę - zmiksowane
porzeczki.4. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.